Svillare

Svillare

Gjendet në veri të Dërvendit .Ështe fshat i tipit shpërndarë ,i ndarë në di pjesë :në Svillare e Poshtme dhe Svillare e Epërme.Fjala Svillare vjen nga fjala Turke,Surdquo,që do të thotë ujë dhe sufiksit të turqishtes ndash;llar(vend me ujë). Si...

More info

Kondova

Kondova

Ky vendbanim gjendet në verilindje të Dërvendit ,reth 4 km largë lagjes së parë të Shkupit.Emri i këtij fshati të Dërvendit vjen nga emri personal Kondo,emër ky që ishte në përdorim të shpeshtë te shqiptarët dhe prapashtesës “ovo” (ovo).Duke mos...

More info

Bojana

Bojana

Emri i saj vjen nga emri i një lumi ,që në mesjetë kalonte nëpër Maqedoninë e atëhershme e që shpiente në  Shën Nikollë .Këtu gjendet edhe Lagjja e këtij fshati Dufçe po si dhe malhalla Bukurovoj. Emri Bojona vjen nga fjala e vjetër Bunë ,e...

More info