Saraj

Saraj

Eshte fshati më i madh për nga numri i popullsisë në rrethinën e Dêrvendit.Fshati është me populate shumnacionale .Sipas një shënimi gazetaresk ,emri i tij vjen nga fjala Seray,pronë ose obor I Pashës(pushimore). Sesa i vjetër është si ojkonim...

More info

Gllumova

Gllumova

Gjendet në pjesën më jugore të Dërvendit ,nja 10 km larg Shkupit. Në veri ka fushën Draçe në jug Shishovën në lindje Gërçecin e liqenin artificial.Matka,kurse në perendim ka Kodrën e Kishës .Shtrihet mu afër ngushticës së...

More info

Rreth nesh

Komuna e Sarajit është njëra nga komunat rurale në qytetin e Shkupit, dita e themelimit të Komunës së Sarajit është 13 Dhjetor 1996, kjo është data e mledhjes së parë të Këshillit të Komunës. Qytetarët e Sarajit ndryshe njhen si Dervenas si dhe...

More info

Akademi përkujtimore në Saraj

Akademi përkujtimore në Saraj

Bexheti: Baci Halil u angazhua fuqishëm në unifikimin e popullatës shqiptare Akademi përkujtimore në Saraj, Bexheti: Baci Halil u angazhua fuqishëm në unifikimin e popullatës shqiptare Kryetari i komunës së Sarajit Blerim Bexheti si dhe shumë...

More info