Partneret
Fillimi | Rreth nesh | Takim me Bujqitë dhe Blektorët

Takim me Bujqitë dhe Blektorët

Madhësia: Decrease font Enlarge font
image

Ministri I Ekponomisë Bekim Neziri, I shoqëruar nga sekretari shtetëror në Ministrin e Buqësisë Besir Jashari, bashkë me kryetarin e Komunës së Sarajit, Bekim Murati  kanë vizituar bujqir dhe blektorët e Komunës së Sarajit. Me këtë rastë, ata promovuan edhe hapjen e zyrave rajonale të Ministrisë së Buqësisë, në Saraj, e cila do t’ju shërbojë dhe do të jetë e hapur për buqit dhe blektorët e Sarajit. Ministri I Ekonomisë Bekim Nezir, theksoi se qeveria ofronë ndihmë për bujqit dhe blektorët si dhe në kontinuitët është në komunikim nëpërmjet sekretarit shtetërorë në Ministri të buqësisë. “ Qeveria ka gadishmëri, por edhe ndihmonë në tejkalimin e  halleve dhe problemeve me të cilat ballafaqohen bujqit dhe blektorët. Ju, besoj se shfrytëzoni subvencionet, që I ndanë qeveria e Maqedonisë. Ne jemi sot këtu, për të dëgjuar dertet tuaja, njëkohsishtë edhe të njoftohemi nga afër, që bashkërishtë t’I tejkalojmë”, u shpreh Bekim Neziri.

Ndërsa, sekretari në Ministrin e Buqësisë Besir Jashari, para bujqëve dhe blektorëve, tha se ‘së shpejti do të fillojë  me punë qendra rajonale e Ministrisë së Buqësisë në Saraj, që ju s’do të keni nevojë të shkoni deri në Karposh’. Kryetari I Komunës Bekim Murati, u shpreh se Komuna e Sarajit me mundësitë e saja c’doher është krahë bujqëve dhe blektorëve. “Jemi në komunikim të vazhdueshëm. Bëjmë atë që mundemi që t’ju ndihmojmë, me ato mundësi. Besoj që në të ardhmen të ofrojmë kushte edhe më të mira, që ata të kryejnë veprimtarin e tyre. Komuna e sarajit është rurale dhe ka tokë buqësore”, u shpreh Murati.

 

Bujqit dhe Blektorët, para përfaqësuesve qeveriatrë paraqitën dhe ngritën për debat cështjet individuale të tyre, ku u mirpritën nga zyrtarët dhe më pasë të bisedohet për ndonjë zgjidhje më adekuate.    

  • email Email mikut
  • print Verzioni print
  • Plain text Tekst i thjeshtë