✅ ЗАВРШИ РЕКОНСТРУКЦИЈАТА НА ФАСАДАТА И ПРОЗОРИТЕ ВО ОУ ДИТУРИЈА – САРАЈ

✅ ЗАВРШИ РЕКОНСТРУКЦИЈАТА НА ФАСАДАТА И ПРОЗОРИТЕ ВО ОУ ДИТУРИЈА – САРАЈ
Градоначалникот на општина Сарај, г. Блерим Беџети денеска заедно со министерот за образование и наука г. Јетон Шаќири и директорот на О.У Дитурија г. Зеко Абази одблиску изврши увид во работите кои се извршени за целосна реконструкција на фасадата и прозорците на зградата на основното училиште.
🚧Вредноста на работите е 16.152.493 ден и е финансирана со средства од Министерството за образование во рамки на проектот 145 спортски сали и тоа значително ќе помогне во заштедата на енергија за затоплување на објектот.