Во рамките на кампањата „Се грижам, делувам, менувам“ – ПроКредит Банка донира 40 дрвја за населеното место Бојане.

Во рамките на кампањата „Се грижам, делувам, менувам“ – ПроКредит Банка донира 40 дрвја за населеното место Бојане.

За садењето и одржувањето на дрвјата ќе се грижи општина Сарај, односно Општинското јавно претпријатие. Им благодариме на ПроКредит Банка за нивниот придонес за чиста и здрава животна средина.

More info

Градоначалникот г. Беџети е поканет да учествува на светскиот самит на градоначалници во Луцерн, Швајцарија, Домаќините му дадоа „швајцарски пасош за демократијата“.

Градоначалникот г. Беџети е поканет да учествува на светскиот самит на градоначалници во Луцерн, Швајцарија, Домаќините му дадоа „швајцарски пасош за демократијата“.

Вчера во Сарај престојуваше г. Бруно Кауфман од Швајцарската фондација за демократија со цел да му ја пренеси поканата на градоначалникот на Сарај г. Блерим Беџети за учество на Глобачниот форумот на директна демократија, најголемиот состанок во...

More info

Општина Сарај потпиша меморандум за соработка со Центарот за Едукативен и Културен Развој “РАЦИО”.

Општина Сарај потпиша меморандум за соработка со Центарот за Едукативен и Културен Развој “РАЦИО”.

Со овој меморандум Општина и Рацио се согласуваат да соработуваат во реализирање на два многу важни проекти за нашето општество и тоа: 1. START-UP & STEM YOUTH EDUCATION – Проект кој предвидува развивање на преприемачки вештини кај младите...

More info

Градоначалникот г. Блерим Беџети денеска имаше средба со проект менаџерот г. Методија Саздов, технички асистент г-ѓа. Лилјана Динев и г-ѓа. Фјола Халили администратор во УНЕП.

Градоначалникот г. Блерим Беџети денеска имаше средба со проект менаџерот г. Методија Саздов, технички асистент г-ѓа. Лилјана Динев и г-ѓа. Фјола Халили администратор во УНЕП.

Во рамките на проектот ГЕФ/УНЕП „Промовирање на одржливо управување со земјиштето преку зајакнување на правната и инситуционална рамка, градење на капацитетите и реставрација на најранливитепланински предели”. Целта на проектните активности е да...

More info

Денеска заедно заменик Министерот за транспорт и врски г. Беким Реџепи, директорот на Јавното претпријатие за државни патишта Г-дин Ејуп Рустеми и директорот на Јавното Претпријатие Македонијапат г-дин Констадин Ацевски одблиску ги гледавме работите за асфалтирање и рехабилитација на главниот пат од Бојана до Сарај – во должина од 3 км.

Денеска заедно заменик Министерот за транспорт и врски г. Беким Реџепи, директорот на Јавното претпријатие за државни патишта Г-дин Ејуп Рустеми и директорот на Јавното Претпријатие Македонијапат г-дин Констадин Ацевски одблиску ги гледавме работите за асфалтирање и рехабилитација на главниот пат од Бојана до Сарај – во должина од 3 км.

Во рамките на годишната програма за одржување и реконструкција на регионални патишта работите се изведуваат со финансирање на Јавното претпријатие за државни патишта.

More info

Општина Сарај потпиша меморандум за соработка со Црвениот крст.

Општина Сарај потпиша меморандум за соработка со Црвениот крст.

Денеска имав средба со г-ѓа Кочовска Маре, секретарка на Црвен Крст за реонот на Карпош. На оваа средба разговаравме за многу заеднички проекти меѓу организацијата и општинската институција за превенција и ублажување на човековото страдање...

More info

Општина Сарај заедно со Исламскиот младински форум по повод благословениот месец Рамазан вечерва одржаа заеднички ифтар, после тоа активноста продолжи со Куранска вечер со рецитатори на Куранот Хфз. Арменд Беќири од Косово и Хфз. Ајдин Алиу од град Скопје.

Општина Сарај заедно со Исламскиот младински форум по повод благословениот месец Рамазан вечерва одржаа заеднички ифтар, после тоа активноста продолжи со Куранска вечер со рецитатори на Куранот Хфз. Арменд Беќири од Косово и Хфз. Ајдин Алиу од град Скопје.

Општина Сарај ќе продолжи да ги поддржува ваквите активности насочени кон промоција на верските вредности.

More info

Хуманитарната организација “Калири и Миресис” заедно со општина Сарај презедоа акција со делење на 200 пакети со прехранбени производи во сите населени места во нашата општина.

Хуманитарната организација “Калири и Миресис” заедно со општина Сарај презедоа акција со делење на 200 пакети со прехранбени производи во сите населени места во нашата општина.

Ја поздравуваме иницијативата на хуманитарната организација која секогаш се најдеше да помага на семејствата кои имаат потреба.

More info

Денеска заедно со претседателот на општинскиот совет г. Мухамед Рамадани и секретарот на општината г. Сефи Шабани остваривме работна средба со директорот на фондацијата АЛБИЗ г. Бесир Дерњани.

Денеска заедно со претседателот на општинскиот совет г. Мухамед Рамадани и секретарот на општината г. Сефи Шабани остваривме работна средба со директорот на фондацијата АЛБИЗ г. Бесир Дерњани.

Главна тема на разговор на оваа средба беше проектот „Инвестиции во заедницата“ кој го спроведува Фондацијата Албиз, а финансиран од УСАИД. Општина Сарај е заинтересирана за продлабочување на соработката помеѓу општинската институција Фондацијата...

More info

Секретарот на општина Сарај, г. Сефи Шабани заедно со поглаварот на БФИ Реис Ул Улема Шаќир ефенди Фетаху, муфтијата на Скопје д-р Ќенан еф.Исмаили и други присутни имами денеска поставија темелник за изградба на нова џамија во населеното место Грчец.

Секретарот на општина Сарај, г. Сефи Шабани заедно со поглаварот на БФИ Реис Ул Улема Шаќир ефенди Фетаху, муфтијата на Скопје д-р Ќенан еф.Исмаили и други присутни имами денеска поставија темелник за изградба на нова џамија во населеното место Грчец.

„Каде што има дела нема потреба од многу зборови, поставувањето на овој темелник кажува многу за верскиот живот овде во Општина Сарај. Во последните 4 години речиси секоја година имаме отварање на нова џамија, како што беше вчера свеченото...

More info