Почитувани граѓани,

Почитувани граѓани,

Во мое лично име и во име на општинската администрација, на сите граѓани и општинските институции им ја честитам Новата година, посакувајќи ви пред се здравје, среќа и хармонија во вашите семејства. На граѓаните од диаспората кои се вратија за...

More info

✅Заврши реконструкцијата на фасадата и прозорците во основното училиште Дитурија – Сарај

✅Заврши реконструкцијата на фасадата и прозорците во основното училиште Дитурија – Сарај

Градоначалникот на општина Сарај г. Блерим Беџети денеска заедно со министерот за образование и наука г. Јетон Шаќири и директорот на О.У Дитурија г. Зеко Абази, одблиску извршиа увид во работите кои се извршени за целосно реконструкција на...

More info

Денеска се одржа 10-тата седница на советот на општина Сарај

Денеска се одржа 10-тата седница на советот на општина Сарај

На оваа срдница важна точка беше одобрувањето на предлог-одлуката за зголемување на капацитетот за прием на деца за 2022-2023 година во градинката ФИЛИЗИ. За да им се помогне на поголем број родители кои имаат потреба од посета на детската...

More info

ИЗВЕСТУВАЊЕ

ИЗВЕСТУВАЊЕ

За јавен увид По предлог УРБАНИСТИЧКИ ПРОЕКТ ВОН ОПФАТ за изградба на ниско напонски 0.4 кВ подземен кабелски вод за напојување на Базна станица за мобилна телефонија со телекомуникациски објект СК05463 Арнакија на КП 1154/1, КП 1153, КП 469 КО...

More info

Njoftim për mbikqyrje publike

Pas propozim Projektit Urbanistik jashtë kufive të planit urban për ndërtim të kompleksit me destinim G2 – ndërtesa industriale të industrisë së lehtë dhe jo ndotëse, në pjesë nga PK 52/1 dhe pjesë nga PK 69, KK Kondovë jashtë z.n, Komuna e...

More info