Градоначалникот г.Блерим Беџети се сретна со заменик Директорот на Habitat for Humanity, г-дин Зоран Димитров и Извршниот директор на ЗИП Институтот, г-дин Агим Селами.

Градоначалникот г.Блерим Беџети се сретна со заменик Директорот на Habitat for Humanity, г-дин Зоран Димитров и Извршниот директор на ЗИП Институтот, г-дин Агим Селами.
Градоначалникот г.Блерим Беџети се сретна со заменик Директорот на Habitat for Humanity, г-дин Зоран Димитров и Извршниот директор на ЗИП Институтот, г-дин Агим Селами.
Habitat for Humanity во соработка со ЗИП институтот како локален партнер, ја избраа нашата општина за нов пилот проект кој има за цел да креира урбанистички планови за мали и маргинализирани населби. Денеска имавме средба со претставниците на Хабитат for Хуманити и ЗИП институтот за да го анализираме изборот на најпогодни резиденции за овој проект.
Среќни сме што сме дел од оваа важна иницијатива и со нетрпение очекуваме да работиме заедно за подобрување на животот на жителите во нашата општина.
Ви благодариме на Habitat for Humanity и ЗИП институтот за партнерството и поддршката. Заедно, можеме да направиме позитивни промени за нашата заедница.