Словенечка донација за градинката Филизи во општина Сарај

Словенечка донација за градинката Филизи во општина Сарај
Градоначалникот г.Блерим Беџети во присуство на амбасадорот на Република Словенија, Неговата Екселенција Милан Предан, директорот на компанијата Бибај Македонија г. Фидан Бибај и Директорката на градинката г-ѓа Вјолца Мустафа, по повод новогодишните празници да примиме донација за градинката Филизи во Сарај.
Донацијата доаѓа директно од словенечката компанија Бибај Македонија и се состои од Инвентер, клима уреди, телевизори, проектори, столчиња за хранење бебиња, дидактички играчки и училишни алатки за работа погодни за предучилишна возраст за 160 деца.
Искрено им благодариме на словенечката компанија и на директорот г. Фидан Бибај за ова донација и нека послужи како стимул за пошироката јавност, да развијат повисока свест за важноста на донацијата и помошта, особено во градините и децата на предучилишна возраст.
Истотака градоначалникот заедно со амбасадорот разговараат и за политичките случувања во земјата и регионот.