Градоначалникот Блерим Беџети именуваше двајца директори на две основни училишта од општина Сарај

Градоначалникот Блерим Беџети именуваше двајца директори на две основни училишта од општина Сарај

Градоначалникот на општина Сарај г-дин Блерим Беџети денеска го именуваше професорот по географија г. Зеко Абази, в.д директор на општинското основно училиште „Дитурија“, – Сарај и професорот по одделенска настава г. Шефајет Даути, директор, со четиригодишен мандат, во основното општинско училиште „Емин Дураку“ – Буковиќ. Во оваа прилика на двајцата именувани директори им посакуваме успех во извршувањето на нивните функции.