Градоначалникот г.Блерим Беџети ја посети градината „Флутура“ во Кондово

Градоначалникот г.Блерим Беџети ја посети градината „Флутура“ во Кондово

Градоначалникот Блерим Беџети денеска имаше задоволство да ја посети градината „Флутура“ во Кондово, по повод крајот на годината, каде ја проследи програмата подготвена со поезија и оро. Го имаше и задоволството да им подари пакет на децата кои...

More info

Градоначалникот Блерим Беџети ги пречека претставниците на Планинарското друштво „Дарданија“

Градоначалникот Блерим Беџети ги пречека претставниците на Планинарското  друштво „Дарданија“

Градоначалникот Блерим Беџети ги пречека претставниците на Планинарското друштво „Дарданија“, при што одблиску беше информиран за спроведените активности и успесите постигнати во текот на 2022 година. Изненадувачки беа постигнатите резултати...

More info

Советот на општина Сарај денеска на 12-та седница едногласно го изгласа буџетот за 2023 година.

Советот на општина Сарај денеска на 12-та седница едногласно го изгласа буџетот за 2023 година.

Во буџетот за 2023 година на општина Сарај, главно се предвидени средства за развој на подземната инфраструктура, поточно проектирање на водоводни и канализациони мрежи за населените места Радуша, Горно Сфиларе, Чајлане, Семениште и Рашче...

More info

Свечено отворање на реконструираната џамија во Долно Сфиларе

Свечено отворање на реконструираната џамија во Долно Сфиларе

На покана на муфтијата на Скопје и жителите на Долнo Сфиларе денеска градоначалникот Блерим Беџети имаше чест да учествува на свеченото отворање на реконструираната џамија во оваа населено место во присуство на муфтијата Ќенан Исмаили, оџите и...

More info

Словенечка донација за градинката Филизи во општина Сарај

Словенечка донација за градинката Филизи во општина Сарај

Градоначалникот г.Блерим Беџети во присуство на амбасадорот на Република Словенија, Неговата Екселенција Милан Предан, директорот на компанијата Бибај Македонија г. Фидан Бибај и Директорката на градинката г-ѓа Вјолца Мустафа, по повод...

More info

🤝 Општина Сарај склучува Колективен договор со Синдикатот на вработените во државната управа, органите на правдата и здруженијата на граѓани – УПОЗ

🤝 Општина Сарај склучува Колективен договор со Синдикатот на вработените во државната управа, органите на правдата и здруженијата на граѓани – УПОЗ

Договорот што го потпишавше градоначалникот г.Блерим Беџети заедно со претседателот на Синдикатот на УПОЗ Трпе Деаноски и претседателот на Синдикалната организација во Oпштина Сарај Рамадан Рамадани, е наменет за унапредување на правата...

More info

Во Основното општинско училиште „Фаик Коница“ во Радушa свечено беше отворена сензорната соба посветена на учениците со попреченост.

Во Основното општинско училиште „Фаик Коница“ во Радушa свечено беше отворена сензорната соба посветена на учениците со попреченост.

Денеска во Општинското основно училиште „Фаик Коница“ во Радушa во присуство на претставници на општина Сарај, фондацијата Албиз и претставници на УСАИД свечено беше отворена сензорната соба посветена на учениците со попреченост. Станува збор за...

More info

Денеска се одржа 11-та седница на советот на општина Сарај

Денеска се одржа 11-та седница на советот на општина Сарај

Денеска на 11-тата седница на советот на општина Сарај беа изгласани следните точки: · Одлука за промена на редоследот на средствата на Буџетот на општина Сарај за 2022 година. · Одлука за именување член на Управен совет на Јавното Комунално...

More info

Украсувањето на Сарај продолжува со засадување на нови фиданки.

Украсувањето на Сарај продолжува со засадување на нови фиданки.

Секретарот на општината Сефи Шабани заедно со директорот за Паркови и зеленило Зухејр Реџепи денеска одблиску го посетија засадувањето на некои нови садници во Сарај. Засадени се вкупно 49 садници: 35 – туја вудорд 3 – туја смарагд 8...

More info

Јавна дебата за реализација на проектот Систем за наводнување што минува низ населените места Шишево, Грчец и Крушопек.

Јавна дебата за реализација на проектот Систем за наводнување што минува низ населените места Шишево, Грчец и Крушопек.

Денеска во присуство на градоначалникот г.Блерим Беџети , жителите од населените места опфатени со овој проект, директорот на Водостопанство Исни Јакупи и администрацијата на општина Сарај, поточно секторот за урбанизам и инспекторатот за заштита...

More info

🌳 Нови садници во Сарај

🌳 Нови садници во Сарај

По повод 26-годишнината од формирањето на општина Сарај денеска градоначалникот Блерим Беџети заедно со директорот за Паркови и зеленило Зухејр Реџепи одблиску го следат засадувањето на новите садници околу главниот пат кој води до рекреативниот...

More info