Општина Сарај преку Јавното комунално претпријатие АКЦИОС, денеска интервенираше со санирање на дефектите на јавното осветлување во населените места Радушa и Рашче.

Општина Сарај преку Јавното комунално претпријатие АКЦИОС, денеска интервенираше со санирање на дефектите на јавното осветлување во населените места Радушa и Рашче.

Екипите на претпријатието ќе останат на терен и во наредните денови за да интервенираат и во други населени места од општината, каде наидуваат на проблеми со јавното осветлување.

More info

Фестивал на фолклорни песни и игри „Алуш Хамиди 2023“

Фестивал на фолклорни песни и игри „Алуш Хамиди 2023“

Синоќа успешно заврши четвртиот Фестивал на фолклорни песни и игри „Алуш Хамиди 2023“ во организација на Здружението на културно-уметнички ансамбли и друштва од Северна Македонија, под покровителство на општина Сарај. Овој фестивал, овојпат, беше...

More info