Даути-Комерц започна со проширување, поточно изградба на нови простори за магацини и прехранбена индустрија.

Даути-Комерц започна со проширување, поточно изградба на нови простори за магацини и прехранбена индустрија.

Градоначалникот на општина Сараj г-дин Блерим Беџети денес се радуваше и ја сподели веста дека компанијата Даути-Комерц започна со проширување, поточно изградба на нови простори за магацини и прехранбена индустрија. Оваа инвестиција која ветува...

More info

Денеска се одржа 18-та седница на советот на општина Сарај

Денеска се одржа 18-та седница на советот на општина Сарај

На оваа седница беа одобрени следните точки кои беа на дневен ред: 1.Одобрување на програмите на основните училишта и градинките за деца, Филизи, Сарај, за учебната 2023/2024 година. а). Заклучок за давање согласност на Програмата за работа на...

More info

✅ Заврши изградбата на фекалната канализациона мрежа во Копаница

✅ Заврши изградбата на фекалната канализациона мрежа во Копаница

Согласно планирањето на проектот, во текот на градежните работи беа поставени два главни Колектори, едниот со капацитет од F400 – должина од 239m и другиот Колектор со капацитет од F315 – должина од 1876m. Во системот на фекалната...

More info

Општина Сарај преку Јавното комунално претпријатие АКЦИОС, денеска интервенираше со санирање на дефектите на јавното осветлување во населените места Радушa и Рашче.

Општина Сарај преку Јавното комунално претпријатие АКЦИОС, денеска интервенираше со санирање на дефектите на јавното осветлување во населените места Радушa и Рашче.

Екипите на претпријатието ќе останат на терен и во наредните денови за да интервенираат и во други населени места од општината, каде наидуваат на проблеми со јавното осветлување.

More info

Фестивал на фолклорни песни и игри „Алуш Хамиди 2023“

Фестивал на фолклорни песни и игри „Алуш Хамиди 2023“

Синоќа успешно заврши четвртиот Фестивал на фолклорни песни и игри „Алуш Хамиди 2023“ во организација на Здружението на културно-уметнички ансамбли и друштва од Северна Македонија, под покровителство на општина Сарај. Овој фестивал, овојпат, беше...

More info

Денес на 13.09.2023 година, општинското основно училиште „Перпарими“ – Крушопек, го прослави годишнината на училиштето.

Денес на 13.09.2023 година, општинското основно училиште „Перпарими“ –  Крушопек, го прослави годишнината на училиштето.

На овој настан претставникот на единицата за образование при општина Сарај, г. Фари Реџепи им се обрати на присутните со поздравен говор, и им додели благодарност за ветераните на образованието од оваа населено место.

More info

Нов проект за прекугранична соработка финансиран од ЕУ! 🇪🇺

Нов проект за прекугранична соработка финансиран од ЕУ! 🇪🇺

Започнуваме со нашиот 2-годишен проект во партнерство помеѓу Општина Сарај, Општина Лебане (Србија) и Институтот ЗИП, гордо поддржан од Европската Унија, проект кој има за цел да го подобри туристичкото искуство и да создадe одржливи туристички...

More info

Секретарот на општина Сарај г-дин Имер Дервиши беше присутен на Буриморскиот Фолклорен Фестивал „ДУФЛА 2023“.

Секретарот на општина Сарај г-дин Имер Дервиши беше присутен на Буриморскиот Фолклорен Фестивал „ДУФЛА 2023“.

Дуфла, го одбележа осмото по ред издание на овој натпреварувачки фестивал од меѓународна вредност, на кој беа присутни и многу културно-уметнички друштва од странски земји. Во својот говор, секретарот на Општината, г-дин Имер Дервиши, како...

More info