Oбележување на 30-годишнината од воспоставувањето дипломатски односи меѓу Република Словенија и Република Северна Македонија

Oбележување на 30-годишнината од воспоставувањето дипломатски односи меѓу Република Словенија и Република Северна Македонија

Во рамките на одбележувањето на 30-тата годишнина од воспоставувањето на дипломатски односи помеѓу Република Словенија и Република Северна Македонија, со покана на амбасадорот на Република Словенија Н.Е. Милан Предан ја имав честа да присустувам...

More info

Градоначалникот Блерим Беџети именуваше двајца директори на две основни училишта од општина Сарај

Градоначалникот Блерим Беџети именуваше двајца директори на две основни училишта од општина Сарај

Градоначалникот на општина Сарај г-дин Блерим Беџети денеска го именуваше професорот по географија г. Зеко Абази, в.д директор на општинското основно училиште „Дитурија“, – Сарај и професорот по одделенска настава г. Шефајет Даути...

More info

Училишен пазар – Хуманитарна акција на учениците од Бајрам Шабани Кондово

Училишен пазар – Хуманитарна акција на учениците од Бајрам Шабани Кондово

Учениците на Ш.ф Бајрам Шабани – Кондово заедно со персоналот и оваа година го организираа училишниот пазар. Во оваа активност сите ученици подготвуваат прехранбени производи во своите домови и потоа ги изложуваат на продажба на училишниот...

More info