⚽️🏀🎾 Градот Скопје започнува со реконструкција на 6 спортски терени во рекреативниот центар Сарај.

⚽️🏀🎾 Градот Скопје започнува со реконструкција на 6 спортски терени во рекреативниот центар Сарај.

Денеска градоначалникот г. Блерим Беџети заедно со градоначалникот на град Скопје, г-ѓа. Данела Арсовска, директорот на ЈП Улици и патишта г. Саид Саиди и директорот на Паркови и зеленило г. Зухејр Реџепи одблиску извршуват увид на почетокот на...

More info

Oбележување на 30-годишнината од воспоставувањето дипломатски односи меѓу Република Словенија и Република Северна Македонија

Oбележување на 30-годишнината од воспоставувањето дипломатски односи меѓу Република Словенија и Република Северна Македонија

Во рамките на одбележувањето на 30-тата годишнина од воспоставувањето на дипломатски односи помеѓу Република Словенија и Република Северна Македонија, со покана на амбасадорот на Република Словенија Н.Е. Милан Предан ја имав честа да присустувам...

More info

Градоначалникот Блерим Беџети именуваше двајца директори на две основни училишта од општина Сарај

Градоначалникот Блерим Беџети именуваше двајца директори на две основни училишта од општина Сарај

Градоначалникот на општина Сарај г-дин Блерим Беџети денеска го именуваше професорот по географија г. Зеко Абази, в.д директор на општинското основно училиште „Дитурија“, – Сарај и професорот по одделенска настава г. Шефајет Даути...

More info

Училишен пазар – Хуманитарна акција на учениците од Бајрам Шабани Кондово

Училишен пазар – Хуманитарна акција на учениците од Бајрам Шабани Кондово

Учениците на Ш.ф Бајрам Шабани – Кондово заедно со персоналот и оваа година го организираа училишниот пазар. Во оваа активност сите ученици подготвуваат прехранбени производи во своите домови и потоа ги изложуваат на продажба на училишниот...

More info

Градоначалникот Блерим Беџети оствари средба со амбасадорот на Република Унгарија во Скопје

Градоначалникот Блерим Беџети оствари средба со амбасадорот на Република Унгарија во Скопје

Градоначалникот Блерим Беџети беше домаќин на амбасадорот на Република Унгарија во Скопје, неговата екселенција г. Андрас Клајн На оваа средба градоначалникот на амбасадорот му ја презентираше состојбата на општина Сарај а главна тема на разговор...

More info

✅Заврши реконструкцијата на фасадата и прозорците во основното училиште Дитурија – Сарај

✅Заврши реконструкцијата на фасадата и прозорците во основното училиште Дитурија – Сарај

Градоначалникот на општина Сарај г. Блерим Беџети денеска заедно со министерот за образование и наука г. Јетон Шаќири и директорот на О.У Дитурија г. Зеко Абази, одблиску извршиа увид во работите кои се извршени за целосно реконструкција на...

More info

✅ ЗАВРШИ РЕКОНСТРУКЦИЈАТА НА ФАСАДАТА И ПРОЗОРИТЕ ВО ОУ ДИТУРИЈА – САРАЈ

✅ ЗАВРШИ РЕКОНСТРУКЦИЈАТА НА ФАСАДАТА И ПРОЗОРИТЕ ВО ОУ ДИТУРИЈА – САРАЈ

Градоначалникот на општина Сарај, г. Блерим Беџети денеска заедно со министерот за образование и наука г. Јетон Шаќири и директорот на О.У Дитурија г. Зеко Абази одблиску изврши увид во работите кои се извршени за целосна реконструкција на...

More info