Kryetari

blreim

Biografia e Kryetarit të Komunës së  Sarajit – Blerim Bexheti

Blerim Bexheti, funksionin e kryetarit të komunës së Sarajit e mori më 03.11.2017, pasi që  fitoi në zgjedhjet lokale më 29.10.2017.

Blerim Bexheti u lind në Fsh.Gllumovë, Saraj më 16 Tetor 1976. Është I martuar dhe baba I tre fëmijëve.

Shkollimin e mesëm e ka mbaruar në Gjimnazin e Zef Lush Markut – Shkup. Ka diplomuar në Fakultetin Juridik pranë Universitetit të Prishtinës.

 • Karriera e z.Bexhetit filloi si këshilltar në Ministrin e Drejtësis, në periudhë kohore prej 2002 deri në vitin 2005. Pas perfundimit të mandatit si këshilltar në  Ministrin e Drejtësis
 • Bexheti punon si avokat deri në fund të vitit 2006.
 • Në Dhjetor të viti 2006 emërohet deputet në Kuvendin e R.Maqedonisë nga rradhët e koalicionit PPD – BDI  deri në vitin 2008.
 • Në vitin 2009 z.Bexheti fitoi zgjdhjet në komunën e Sarajit si dhe ka udhëhequr me komunën deri në vitin 2011.
 • Bexheti në vitin 2011 u emërua Ministër i Drejtësis ku dhe drejtoi këtë institucion për plot deri në vitin 2014.

Blerim Bexheti ka përvojë punë disa vjeçare ne institucionet e R. Maqedonisë duke drejtuar institucione të ndryshme gjithashtu ishte pjesë e shumë komisioneve në qeverinë e vendit. Z.Bexheti ka njohuri të gjuhës maqedone si dhe flet gjuhën sërbe dhe kroate.

Blerim Bexhet gjithashtu ishte antarë I komisioneve në vijim:

 • Komisioni Anketues për Verifikimin  Rrethanave për  Vdekjen  Kryetarit të Republikës së Maqedonisë Boris Trajkovski, anëtar
 • Komisioni Juridiko-ligjvënës, anëtar
 • Komisioni për Politikë të Jashtme, zëvendëskryetar
 • Komisioni për Çështje Evropiane, zëvendës anëtar
 • Komisioni për Mbikëqyrje të Punës së Drejtorisë për Sigurim dhe Kundërzbulim dhe të Agjencisë për Zbulim, anëtar
 • Komisioni për Mbikëqyrje mbi Zbatimin e Masave për Ndjekjen e Komunikimeve nga ana e Ministrisë së Punëve të Brendshme dhe të Ministrisë së Mbrojtjes, anëtar.
 • Komisioni për Vetadministrim Lokal, kryetar
 • Delegacioni i Kuvendit të Republikës së Maqedonisë në Komitetin Parlamentar   për Stabilizim dhe Asocim (Komiteti i Përzier Parlamentar i Republikës së Maqedonisë), zëvendës kryetar.
 • Grupi parlamentar i Kuvendit të Republikës së Maqedonisë për bashkëpunim me Parlamentin e Republikës së Turqisë, anëtar
 • Grupi parlamentar i Kuvendit të Republikës së Maqedonisë për bashkëpunim me Parlamentin e Republikës së Çekisë, anëtar
 • Grupi parlamentar i Kuvendit të Republikës së Maqedonisë për bashkëpunim me Parlamentin e Republikës së Japonisë, anëtar

Të nderuar qytetarë
Ndihma juaj dhe zëri juaj do të jetë gjithnjë udhërrëfyes për ne. Vetëm të bashkuar dhe me përkrahjen e të gjithëve mund të arrijmë tek synimi i të gjithë neve për ta bërë Sarajin vend në të cilin vlen për të jetuar dhe për t’u vizituar.

Rruga drejtë këtij synimi është e vështir por unë dhe stafi imë jemi të përkushtuar që të punojmë sa më shumë dhe sa më mirë për të arritur këtë qëllim.

Ju faleminderit