🕌Vihet gurthemeli i xhamisĂ« nĂ« MatkĂ«

🕌Vihet gurthemeli i xhamisĂ« nĂ« MatkĂ«
Sekretari i komunës së Sarajit Sefi Shabani bashkë me kreun e BFI-së Reis Ul Ulema Shaqir efendi Fetahun, Myftiun e Myftinisë së Shkupit dr.Qenan ef.Ismaili, ministrin e shëndetësisë dr. Bekim Sali dhe hoxhallarë të tjerë prezent, sot hudhën gurthemelin për ndërtimin e një xhamie të re në vendbanimin Matkë.
Në fjalën e rastit sekretari i komunës shtoi:
“TĂ« nderuar tĂ« pranishĂ«m mĂ« lejoni qĂ« nĂ« fillim tĂ« ju pĂ«rshĂ«ndes me pĂ«rshĂ«ndetjen islame Eselamu Alejkum Ue Rametullahi Ue Berekatuhu.
Më lejoni që në emrin tim personal dhe në emër të kryëtarit të komunës Blerim Bexheti ti përshëndes të gjithë të pranishmit, hoxhallarët, myftitë, muftin e Shkupit Qenan Efendi Ismaili si dhe të përshëndes dhe të falemenderoj Reisin Shaqir Efendi Fetahun, për kohën që ka nda për pjesmarje në kët gurthemel, se e jona edhe e myftisë është obligim pasi që ne jemi në shtëpi tonë, në terenin tonë.
NĂ« komunĂ«n e Sarajit pĂ«r çdo vjet kemi gurthemele, rekonstruim dhe lĂ«shuarje nĂ« funkcion tĂ« xhamive qĂ« tregon qartĂ« pĂ«rcaktimin tonĂ« dhe se jemi tĂ« pĂ«rkushtuar nĂ« krijimin e kushteve pĂ«r t’I kry obligimet fetare, por ky gurthemel nĂ« MatkĂ« Ă«shtĂ« me rĂ«ndĂ«si tĂ« veçantĂ« jo vetĂ«m pĂ«r pĂ«rbĂ«rjen e banorĂ«ve tĂ« MatkĂ«s, por edhe si vendbanim I vogĂ«l, dita ditĂ«s edhe po shtohet. QĂ« Ă«shtĂ« njĂ« veçori e rallĂ« ku lĂ«vizja ka filluar tĂ« bĂ«het prej qyteti nĂ« fshat.
Ne si Komunë mundohemi të jemi në hap me këtë lëvizje, që do të shfrytëzoj nga rasti që të përmend se në fazën e fundit është edhe përpilimi I dokumentacionit teknik për ndërtimin e rrugës ku parashihet edhe zgjerim, njëkohësisht jemi ka fundi edhe për sigurimin e dy kamionëve për ndërmarjen publike me çka do të mund të zgjerohet veprimi I ndërmarjes dhe në këtë vendbanim që ësht edhe një premtim I kryetarit.
E gjitha kjo që të mbahen banorët dhe mos të shpërngulen nga Matka, e pse jo edhe të kthehen ato që veq më janë shpërngulë.
Ndoshta edhe përsëritemi po për fund dua të cek edhe bashkunimin mes komunës dhe myftinisë që besoj se ky bashkëpunim sjell edhe deri te realizimi I këtyre punëve.
Kurse tĂ« gjithĂ« atyre qĂ« jan ba sebep dhe qĂ« janĂ« tĂ« angazhuar nĂ« ndĂ«rtimin e xhamisĂ« InshaAllah Allahu i shpĂ«rbleftĂ« me tĂ« mirat e Tija”- tha mes tjerash sekretari i komunĂ«s Sefi Shabani