22 nëntori solli asetin tonë kombëtar që ju dha fund polemikave që egzistonin ndër shekuj mbi kombin dhe gjuhën tonë.

22 nëntori solli asetin tonë kombëtar që ju dha fund polemikave që egzistonin ndër shekuj mbi kombin dhe gjuhën tonë.

Në Kongresin e Manastirit u bashkuan delegat dhe shoqata nga qytete të ndryshme mbi unifikimin e alfabetit, ngjarje që ndikoi dukshëm në ngritjen politike, arsimore dhe kulturore të popullit Shqiptar.
Urime Dita e Alfabetit të Gjuhës Shqipe!