9 Maj – Dita e Evropës

9 Maj – Dita e Evropës

9 Maj – Dita e Evropës çdo vit kremton paqen dhe unitetin në Evropë. Kjo datë shënon përvjetorin e deklaratës së Schuman’-it historik që parashtroi idenë e tij për një formë të re të bashkëpunimit politik në Evropë, e cila e bëri të pamendueshme luftën midis kombeve të Evropës.