Komuna e Sarajit pastron hapësirat e uzurpuara në lokacionin ku planifikohet të ndërtohen banesa sociale

Komuna e Sarajit pastron hapësirat e uzurpuara në lokacionin ku planifikohet të ndërtohen banesa sociale

Njoftohen të gjithë banorët që Komuna do të vazhdoj edhe më tej me aksionin për pastrimin e hapësirave publike dhe do të meren edhe masa ligjore.
_________________________________
Општина Сарај ги чисти зафатените простори на локацијата каде што е предвидено да се градат социјални станови.

Се известуваат сите жители дека Општината ќе продолжи со акцијата за чистење на зафатените простори и ќе бидат преземени законски мерки.