Kryetari Murati dhe ambasadori Vollers bisedojnë për situatën politike në vendë

Kryetari I Komunës së Sarjit Bekim Murati ka pritur në takim ambasadorin e SHBA-ve në Maqedoni Poll Vollers. Në takim është biseduar situate e fundit aktuale politike, njëherësh Kryetari I Komunës Bekim Murati ambasadorin Poll Vollers e ka informuar edhe për potencialin ekonomik që ka Komuna e Sarajit.   Ne si Komunë e Sarajit ndamë shqetsimin për shkak të situatës aktuale dhe kemi besim në institucionet shtetërore në zbardhjen e drejtë të rastit pa paragjykime u shpreh Bekim Murati.

“Biseduam për zhvillimet aktuale në vende, sidomos zhvillimet e fundit politike. E informova ambasadorin Voler se në Komunën e Sarajit edhe pse jetojnë bashkësi etnike, deri më tani nuk është rregjistruar asnjë incident në baza etnike apo në baza fetare. Ne si Komunë e Sarajit ndajmë shqetsimin për shkak të situatës aktuale dhe kemi besim në institucionet shtetërore dhe shpresojmë se institucionet së shpejti do të zbardhin rastin dhe do të dalin me emra konkretë të fajtorëve dhe për kët nuk do të akuzohen bashkësi të tëra etnike qofshin shqiptare apo maqedonase apo bashkësi fetare.  Mendojë që organet dotë dalin me emra konkret   të personave dhe mendojë që do të zbulojnë kryerësit  e veprave, duke mos paragjikuar dhe duke mos identifikuar ato me një bashkësi etnike të tërë apo bashkësi të tërë fetare. Biseduam për potencialin ekonomik të Komunës së Sarajit, e informova ambasadorin Volers për investitorët potencila të cilët dëshirojnë të investojnë në Komunën e sarjit dhe ne jemi të hapur dhe shpresojmë se Komuna e Sarajit do të jetë një atraksion I vërtet për investitorët e vendor dhe të huaj, por edhe nga Amerika”, deklaroi Kryetari I Komunës së Sarajit Bekim Murati.  

Ambasadori I SHBA-ve Poll Vollers pas takimit me kryetarin e Komunë së Sarajit tha se ambasada e SHBA-ve është e gatshme të ndihmojë në Komunën e Sarajit, për sistemin e arsimit dhe mardhënieve ndëetnike.  

"Kamë knaqësinë që jamë sot këtu dhe themë se profesioni I Kryetarit është I rëndësishëm,  sipër banoprët ashtu edhe për sistemin e demokracisës.  Ne  biseduam për potencialet ekonomike të Sarjit për sistemin e arsimit dhe ndihmën që ne mundë të ofrojmë në këtë drejtim. Biseduam edhe për mardhëniet ndëretnike dhe u vlersuna se ato janë pozitive dhe sigurishtë për situaëtn momentale”, deklaroi Ambasadori I SHBA-ve Poll Vollers .

 

(/([\|{}\(\)\[\]\\\/\+^])”\)(‘<"''"><\')}