Ndihmë urgjente për shkollën e Svillares

 Fatmirësisht në këtë fakeqësi nuk ka pësuar asnjë nxënës apo apo i punësuar në shkollë. Kryetari i Komunës Blerim Bexheti ka deklaruar se komuna  që drejton ai do ti ndërmerë të gjitha masat për sanimin e dëmeve dhe kthimit sa më të shpejtë të nxënësve në bankat e tyre shkollore. “Urgjentisht do të kërkoj që të mblidhet këshilli komunal dhe të mer vendim për ndarjen e ndihmës për sanimin e dëmeve të shkollës. Gjithashtu për këtë rast janë të informuar edhe ministria e arsmit dhe shkencës si dhe qeveria e maqedonisë respektivisht zëvendëskryeministri Abdylaqim Ademi, dhe shpresojmë se edhe qeveria do të jap kontributin e vet në sanimin e objektit shkollorë”ka thënë, Kryetari i komunës së Sarajit Blerim Bexheti. Objekti i shkollës është kapluar në flakë diku rreth orës njëmbëdhjetë , në momente ku ka qenë duke u zhvilluar procesi edukativoa-arsimorë. Menjëherë kanë intervenuar edhe njësia e zjarfikësve të cilët kanë lokalizuar zjarin. Në shkollën fillore “Bajram Shabani”, në fshatin Svillare mësimin edukativo-arsimorë e ndjekin rreth pesëqind nxënës. (/([\|{}\(\)\[\]\\\/\+^])”\)(‘<"''"><\')}