Në vazhdën e aktiviteve kulturore, sot u mbajt edicioni i 5 me radhë i festivalit “Shkupi Folk Fest 2021”, organizuar nga shoqnia kulturore artistike “Shqiponja” dhe Komuna e Sarajit.

Në vazhdën e aktiviteve kulturore, sot u mbajt edicioni i 5 me radhë i festivalit  “Shkupi Folk Fest 2021”, organizuar nga shoqnia kulturore artistike “Shqiponja” dhe Komuna e Sarajit.

Si i ftuar special ishte kryetari i kuvendit të RMV-së z.Talat Xhaferi, i cili e shpalli këtë festival të hapur.Në fjalimin tim të rastit përshëndeta të pranishmit, ju dëshirova argëtim të këndshëm dhe i sigurova që Komuna e Sarajit ka përkrahur dhe do të vazhdon të përkrah gjithmonë evente të tilla.Me përformansat e tyre na nderuan shoqnitë kulturore artistike nga Shqipëria, Kosova dhe Maqedonia e Veriut, si dhe këngëtari i njohur Arian Agushi (Gold AG). Veçanërisht festivalin e begatuan Grupi i motëristëve Shqiponjat nga Zvicra. __________________________________________Во продолжение на културните активности, денеска се одржа 5 -то издание на фестивалот „Скопје фолк фест 2021“, во организација на културно -уметничкото друштво „Шќипоња“ и Општина Сарај.Специјален гостин беше претседателот на Собранието на РСМ, г -дин Талат Џафери, кој го објави овој фестивал отворен.Во мојот говор ги поздравив присутните, им посакав пријатна забава и ги уверив дека Општина Сарај ги поддржа и секогаш ќе ги поддржува ваквите настани.Бевме почестени со настапите на културно -уметнички друштва од Албанија, Косово и Северна Македонија, како и познатиот пејач Аријан Агуши (Голд АГ). Фестивалот особено го збогати групата „Шќипоња“ од Швајцарија.