Sonte kisha nderin që të hap Festivalin Folklorik Ndërkombëtar Saraj Fest 2021 organizuar nga Shoqnia Kulturore Artistike “Drita e Dërvenit”, i njëmbëdhjeti me radhë.

Sonte kisha nderin që të hap Festivalin Folklorik Ndërkombëtar Saraj Fest 2021 organizuar nga Shoqnia Kulturore Artistike “Drita e Dërvenit”, i njëmbëdhjeti me radhë.

Komuna e Sarajit do të përkrah gjithmonë Festivale të këtilla të cilat argëtojne popullin dhe për qëllim kanë promovimin e vlerave kulturore artistike.

Bечерва имав чест да го отворам Меѓународниот фолклорен фестивал, Сарај фест 2021 организиран од Културно уметничкото друштво „Дрита е Дрвенит“, единаесетти по ред.Општина Сарај секогаш ќе ги поддржува ваквите фестивали кои ги забавуваат луѓето и имаат за цел промовирање на културни и уметнички вредности.