Sot kisha nderin të takoj xhudisten Arbresha Rexhepi, përfaqësuesen e vetme shqipëtare nga Republika e Maqedonisë së Veriut në Olimpiadën TOKYO 2020.

Sot kisha nderin të takoj xhudisten Arbresha Rexhepi, përfaqësuesen e vetme shqipëtare nga Republika e Maqedonisë së Veriut në Olimpiadën TOKYO 2020.

Arbresha debuton në kategorinë e seniorëve në peshën 52kg dhe është shpallur kampione shtetërore 12 vite me radhë në kategori të ndryshme. Gjithashtu 2 her ka marë vendin e 3 në kampionation ballkanik si kadete dhe 1 her si seniore.Në kupën Europiane ka marrë vendin e 3 dhe 2 her është ranguar e pesta në kompeticionet Europiane.Vlen të potencohet që në Olimpiadën TOKYO 2020 ajo ka përfaqësuar Republikën e Maqedonisë së Veriut, por për fat të keq shkaku i lëndimeve dhe pengesave gjatë periudhës së pandemisë nuk ishte në gjendje për të treguar aftësitë e vërteta dhe maksimunin e saj.Caku i radhës për Arbreshën mbetet Olimpiada 2024 në Paris, ku ne i dëshirojmë shumë suksese në kompeticionet e ardhëshme dhe të vazhdoj të na bëj krenar neve si komb, si shtet dhe komunë në të cilën ajo jeton.___________________________________Денес имав чест да се сретнам со џудистката Арбреша Реџепи, единствениот албански претставник од Република Северна Македонија на Oлимписките игри ТОКИО 2020.Арбреша дебутира во сениорска категорија во тежина од 52 килограми и е прогласена за државен шампион 12 години по ред во различни категории. Исто така, двапати ја освои 3-то место на Балканското првенство како кадет и еднаш како сениор.Во Европскиот куп го зазеде 3-то место и 2 пати беше рангирана на петтото место во европските натпреварувања.Вреди да се потенцира дека на Олимписките игри TOKYO 2020 таа ја претставуваше Република Северна Македонија, но за жал поради повредите и пречките за време на периодот на пандемија не можеше да ги покаже своите вистински способности и максимум.Следната цел за Арбреша останува Олимпијадата 2024 година во Париз, каде што и посакуваме многу успеси во идните натпревари и да продолжува да не прави горди како нација, држава и како општина во која таа живее.