Saraj

Saraj

Eshte fshati më i madh për nga numri i popullsisë në rrethinën e Dêrvendit.Fshati është me populate shumnacionale .Sipas një shënimi gazetaresk ,emri i tij vjen nga fjala Seray,pronë ose obor I Pashës(pushimore). Sesa i vjetër është si ojkonim...

More info

Gllumova

Gllumova

Gjendet në pjesën më jugore të Dërvendit ,nja 10 km larg Shkupit. Në veri ka fushën Draçe në jug Shishovën në lindje Gërçecin e liqenin artificial.Matka,kurse në perendim ka Kodrën e Kishës .Shtrihet mu afër ngushticës së...

More info

Svillare

Svillare

Gjendet në veri të Dërvendit .Ështe fshat i tipit shpërndarë ,i ndarë në di pjesë :në Svillare e Poshtme dhe Svillare e Epërme.Fjala Svillare vjen nga fjala Turke,Surdquo,që do të thotë ujë dhe sufiksit të turqishtes ndash;llar(vend me ujë). Si...

More info

Kondova

Kondova

Ky vendbanim gjendet në verilindje të Dërvendit ,reth 4 km largë lagjes së parë të Shkupit.Emri i këtij fshati të Dërvendit vjen nga emri personal Kondo,emër ky që ishte në përdorim të shpeshtë te shqiptarët dhe prapashtesës “ovo” (ovo).Duke mos...

More info

Bojana

Bojana

Emri i saj vjen nga emri i një lumi ,që në mesjetë kalonte nëpër Maqedoninë e atëhershme e që shpiente në  Shën Nikollë .Këtu gjendet edhe Lagjja e këtij fshati Dufçe po si dhe malhalla Bukurovoj. Emri Bojona vjen nga fjala e vjetër Bunë ,e...

More info

Arnaqija

Arnaqija

Arnaqia e Poshtme, relativisht është fshat i ri. Në vitin 1961, nga fshati i vjetër, me emrin Arnaqi, i cili shtrihet tre kilometra në jugprendim të Arnaqisë së Poshtme, u shpërngulën tre familjet e para në lokacionin e tanishëm të Arnaqisë së...

More info